Deschiderea pieţei de energie, pe masa FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O misiune a Fondului Monetar Internaţional şi a Comisiei Europene, condusă de  Jeffrey Franks, va începe mâine o nouă vizită de evaluare a acordului preventiv semnat cu autorităţile de la Bucureşti. În această dimineaţă, finanţatorii externi se întâlnesc cu reprezentanţii companiilor din sectorul energetic.

Un subiect fierbinte este liberalizarea pieţei de energie, pentru care insistă Comisia Europeană, la cererea companiilor, ceea ce va duce la preţuri uriaşe pentru populaţie.

Programul de privatizări va continua

Totodată, finanţatorii externi au solicitat, la vizitele precedente, ca România să meargă mai departe cu programul de privatizări. În ultima scrisoare de intenţie, Guvernul şi-a asumat privatizarea pachetelor majoritare de acţiuni la ultimele distribuţii de energie, precum şi a Oltchim şi a viitoarelor complexuri energetice care vor fi înfiinţate în Oltenia şi Valea Jiului.

O altă temă de discuţie sunt datoriile CFR la energie, de două miliarde de lei, care ar putea fi plătite până la finele anului, astfel încât CFR să nu mai plătească tarife reglementate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite