Deputaţii şi senatorii au respins toate amendamente din buget privind bisericile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarii au respins, marţi, în plen toate cele 2.400 de amendamente la proiectul de buget privind bisericile şi locaşurile de cult.

Aceste amendamente au fost aduse la bugetul Secretariatului General al Guvernului, iar timp de două ore şi jumătate aleşii au încercat să-şi convingă colegii de necesitatea construirii, reparării sau continuării lucrărilor la locaşurile de cult din colegiile lor.

Sumele suplimentare care erau necesare pentru finanţarea acestor propuneri ale parlamentarilor se ridicau la peste două milioane euro.

Biserica vrea bani pentru Catedrala Neamului

Patriarhul Daniel i-a cerut, printr-o scrisoare, Robertei Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, să susţină alocarea a 20 de milioane de lei din bugetul pe anul viitor pentru ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului.

Şeful Bisericii se plânge că a cerut aceşti bani şi anul acesta, dar ca nu a primit nimic. În 2009 însă i-au fost daţi cinci milioane de lei de la buget, iar zece milioane au venit de la Primăria sectorului 2.

Solicitare pentru fonduri a avut şi episcopia română a Spaniei şi Portugaliei. Instituţia religioasă i-a rugat pe deputaţi, tot printr-o scrisoare, să aloce o sumă de bani pentru ridicarea unei catedrale în Madrid, proiect estimat la circa şase milioane euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite