ANALIZĂ: Povestea deprecierii leului şi creşterii preţurilor, cu bune şi rele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lovind crunt în buzunarele cetăţenilor, deprecierea leului poate fi şi un instrument de ajustare a unor dezechilibre din economie. Cu condiţia să fie cu măsură şi corect folosit.

Cu o plasă mare cât toate zilele, purtând o bluză în mare vogă probabil cu două-trei decenii în urmă şi foarte mândră de panto­fii cumpăraţi de la magazinul chinezesc de la parterul blocului, doamna Simona pleacă, din nou, la piaţă.

Spre deosebire de săptămânile trecute, este veselă. Şi are şi motiv: de la 1 iunie va începe să primească, în tranşe, cele câteva zeci de lei reprezentând contribuţiile de asigurări de sănătate prelevate ilegal de stat, din pensie.

Radioasă şi încrezătoare, doamna Simona este la cea de-a treia ieşire la piaţă, cu un ocol pe la oficiul poştal. Trebuie să achite abonamentul, suspendat pentru neplată, pentru mobilul pe care-l foloseşte pentru a ţine legătura cu nepotul stabilit împreună cu soţia şi cei doi copii, într-un mic oraş de provincie. Are de plătit 37 de lei, cu un leu mai mult decât în luna martie, din cauza devalorizării.

Vezi pe Forbes.ro întreaga poveste, dar şi o analiză completă despre deprecierea leului cu bune şi rele

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite