Delegaţii FMI s-au delectat cu pastramă de oaie la restaurantul Cheile Grădiştei din comuna braşoveană Moeciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşoveanul care nu a fost niciodată la restaurantul Cheile Grădiştei nu este braşovean şi, mai nou, nici bucureştenii nu se dezic. De ce ar fi făcut excepţie cei mai de seamă oaspeţi pe care îi are România în prezent? Ieri, delegaţia FMI a luat prânzul în celebrul local aflat la jumătatea distanţei dintre Moeciu de Jos şi Moeciu de Sus.

Într-o ţinută smart casual, reprezentanţii instituţiilor internaţionale au sosit la restaurant cu un microbuz în jurul orei 14.00, iar peste aproximativ o oră a venit şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Şeful misiunii de evaluare a FMI, Jeffrey Franks, şi reprezentantul FMI în România şi Bulgaria, Tonny Lybek, au comandat aperitive din bucătăria românească tradiţională. Oficialii au cerut la felul principal pastramă de oaie şi tocăniţă de viţel.

Nu este de mirare că Ialomiţianu a încercat să câştige graţiile delegaţilor FMI chiar în acest loc. Obârşia braşoveană a ministrului Finanţelor este binecunoscută, el fiind originar din satul Şimon, comuna Bran.

Complexul turistic Cheile Grădiştei este deţinut de omul de afaceri local Ovidiu Gârbacea.

Amplasat într-o zonă rustică şi înconjurat de dealuri, căpiţe de fân şi casele răzleţe ale sătenilor, restaurantul principal al complexului te transpune într-o veritabilă atmosferă tradiţională. O roată mare de car, fântâna, cuptorul, râul care curge prin mijlocul localului imaginând o moară în miniatură, dar şi păstrăvii din micul lac interior ar putea înmuia inima oricărui finanţator extrern.

Mai sus, la câţiva kilometri de urcuş pe munte, se află un complex mai nou, Cheile Grădiştei Fundata, aflat pe un soi de platou montan şi înconjurat de Munţii Bucegi şi Piatra Craiului.

Dacă oficialii FMI s-au lăsat impresionaţi de peisajele, localurile şi bucatele braşovene va reieşi din prevederile următorului acord cu România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite