Delegaţia FMI se întoarce în România peste trei săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă a Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de olandezul Erik de Vrijer, se va afla la Bucureşti în perioada 6-14 noiembrie pentru a discuta cu autorităţile române despre evoluţiile economice recente, perspectivele economice, politica fiscală şi monetară şi reformele structurale.

Echipa FMI va fi însoţită de experţi de la Comisia Europeană şi Banca Mondială, a declarat reprezentantul FMI pentur România şi Bulgaria, Tonny Lybek, într-un comunicat transmis marţi de Fond.

"Pe fondul alegerilor parlamentare care vor avea loc în România pe 9 decembrie, cea de-a şaptea evaluare a programului convenit prin acordul stand-by cu FMI va fi amânată. Echipa FMI însărcinată să discute performanţele înregistrate în cadrul programului şi să stabilească împreună cu autorităţile măsurile necesare pentru a încheia evaluarea va sosi la Bucureşti odată cu instalarea unui nou guvern", precizează Lybek într-un comunicat de presă.

Board-ul FMI a aprobat la finele lunii septembrie cea de-a şasea evaluare a acordului preventiv cu România, disponibilizând cea de-a şaptea tranşă, în valoare de 513 milioane de euro, din programul de finanţare de 3,5 miliarde euro. Astfel, suma totală pusă la dispoziţia României până în prezent de la începutul acordului cu FMI, din martie 2011, este de 3,2 miliarde euro. Acordul aflat în derulare este unul preventiv, iar autorităţile române nu au accesat finanţarea până în prezent.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite