Delegatia FMI revine în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie a Fondului Monetar Internaţional va reveni în România în 26 iulie şi va purta discuţii cu Guvernul de la Bucureşti până în 4 august.

Fondul Monetar Internaţional şi-a exprimat îngrijorarea că Executivul ar fi tentat să renunţe la măsurile de austeritate, în încercarea de a stimula economia.

"Importantă, de acum încolo, este punerea în aplicarea a acestor măsuri şi continuarea reformelor de infrastructură. Rezultatele eforturilor vor fi vizibile nu doar acum, ci şi pe termen mediu. România va ieşi din această criză mai puternică şi cu o dezvoltare de durată", a spus Jeffrey Franks, citat de Bloomberg.

Reamintim că, FMI a aprobat revizuirea ţintei de inflaţie pentru 2010 stabilită în acordul stand-by încheiat cu România, de la 3,5% la 7,9%, după creşterea TVA la 24%, a declarat şeful misiunii de evaluare a instituţiei financiare internaţionale, Jeffrey Franks.

Oficialul FMI a menţionat că instituţia financiară internaţională se aşteaptă ca impactul creşterii TVA să aibă un singur efect asupra preţurilor, care va dispărea gradual în cursul anului viitor, astfel că nu vor exista presiuni inflaţioniste persistente.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite