Deducerile pentru reabilitarea termica a locuintelor nu vor depasi 15 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit reglementarilor Administratiei financiare, persoanele care, in 2004, au efectuat lucrari de reabilitare termica a locuintei de domiciliu pot deduce suma de 15 milioane lei din venitul anual

Potrivit reglementarilor Administratiei financiare, persoanele care, in 2004, au efectuat lucrari de reabilitare termica a locuintei de domiciliu pot deduce suma de 15 milioane lei din venitul anual global impozabil. Lucrarile pentru care se acorda deduceri sunt: termoizolarea peretilor exteriori, a terasei, podului, planseelor, conductelor si transformarea acoperisului tip terasa in acoperis tip sarpanta. Se mai accepta inlocuirea si spalarea chimica a caloriferelor, contorizarea consumului individual de apa calda menajera, montarea de robinete termostatate, inlocuirea ferestrelor exterioare si a usilor de acces la balcoane/logii, acces in blocul de locuinte cu tamplarie cu geam termoizolant. Nu sunt acceptate lucrarile pentru montarea centralelor termice. In cazul in care lucrarile au fost efectuate de mai multi locatari, deducerile vor fi acordate pe baza cotei indivize detinute de fiecare proprietar. La calcularea impozitului, este acceptata o deducere egala cu echivalentul in lei a 200 de euro.
Deduceri pentru cauze nobile
La completarea declaratiilor pe venit global pentru anul 2004, contribuabilii mai pot opta pentru sponsorizarea unei entitati non profit, in limita a 1% din impozitul pe venitul anual datorat. Tot in aceasta limita pot fi deduse si bursele private acordate in conditiile Legii 376/2004. Pentru obtinerea tuturor acestor deduceri, contribuabilii trebuie sa bifeze optiunile corespunzatoare la completarea declaratiei pe venit global si, de la caz la caz, vor anexa actele doveditoare (contracte de asigurare, documente de atestare a platii, acte proprietate, devize lucrari, documente justificative privitoare la repartizarea cheltuielilor etc.)

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite