De ce s-au supărat homosexualii, imigranții și polițiștii pe Apple

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania americană Apple a fost nevoită să interzică sau să modifice cinci din aplicațiile din App Store, pentru că deranjau sau erau periculoase


Smuggle Truck, joc dezvoltat de compania Owlchemy Labs, este un titlu în care utilizatorul conduce un camion plin cu imigranți prin deșert. Grupurile susținătoare de imigranți s-au declarat jignite de acest joc, iar Apple a interzis aplicația. Compania producătoare a declarat că nu a avut nici o intenție rea, ci a vrut să atragă atenția asupra problemelor care țin de acest fenomen al imigrării.

Phantom Alert, aplicația care permite ca iPhone-ul să fie folosit pe post de detector de radar, a fost de asemenea interzisă la presiunile făcute de senatorii Statelor Unite, Chuck Schumer, Frank Lautenberg, Tom Udall și Harry Reid.

Nici celebrul Hugh Hefner, fondatorul clubului Playboy, nu a scăpat de politica strictă a Apple. Acesta a anunțat în ianuarie că va lansa o versiune necenzurată a aplicației Playboy pentru iPad. În schimbul acestei versiuni necenuzurate, Hefner s-a mulțumit doar cu o aplicație cu o rezoluție mai scăzută.

Big Brother Camera Security este o altă aplicație care a fost inițial aprobată de Apple, iar apoi eliminată. Cu ajutorul acesteia utilizatorul avea posibilitatea de a a declanșa camera de fotografiat a smartphone-ului de la distanță, și astfel, în cazul unui furt sau folosirii telefonului fără permisiune, putea vedea cine îl accesează. Aplicația a fost eliminată din cauza plângerilor care susțineau că dezvoltatorul fură parolele utilizatorilor.

Asemenea Bigh Brother Camera Security, și Manhattan Declaration, o aplicație anti-gay, a fost ștearsă din App Store după ce, ulterior, fusese acceptată. Aplicația presupunea semnarea unei declarații de către utilizatori care susținea "sfințenia vieții, căsătoria tradițională și libertatea religioasă". Datorită unui număr mare de plângeri și o petiție semnată de cei ofensați, Apple a eliminat Mangattan Declaration.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite