De ce nu a vrut Sberbank subsidiara din România a Volksbank

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volksbank România nu a fost implicată în achiziţia Volksbank International de către Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, din cauza portofoliului complicat, cu multe credite în franci elveţieni, şi a situaţiei economice dificile din România, a declarat Sergei Gorkow, vicepreşedintele Sberbank.

Subsidiara din România a grupului austriac a fost cea mai grea problemă a negocierilor pentru preluarea Volksbank International de la grupul Volksbank, a afirmat Gorkow într-un interviu publicat de cotidianul austriac WirtschaftsBlatt cu titlul „România a părut a fi prea dificilă“.

„Iniţial ar fi trebuit să fie preluat grupul Volksbank International în întregime, inclusiv subsidiara românească. A devenit clar pentru noi că este un portofoliu foarte dificil din cauza volumului mare de împrumuturi în franci. Adăugând şi condiţiile economice dificile din România, am decis să excludem subsidiara din tranzacţie“, a spus oficialul Sberbank.

Grupul Volksbank a anunţat ieri, după semnarea acordului final pentru vânzarea Volksbank International, fără operaţiunile din România, către Sberbank, că divizia din România va fi repoziţionată în următorii doi-trei ani, după care va fi vândută.

Volksbank România va fi deţinută, după ce va fi scoasă din participaţiile Voksbank International, de un vehicul special al grupului Volksbank, după modelul practicat de Erste Bank în cazul BCR, potrivit unor surse Mediafax.

La sfârşitul lui iulie, activele Volksbank România se ridicau la 4,8 miliarde de euro, din care 3,13 miliarde de euro aferenţi creditelor acordate. Vicepreşedintele Volksbank România, Lucian Cojocaru, a declarat la începutul lunii septembrie, că banca a trecut pe profit în iulie, cu un rezultat net de 6,16 milioane euro, calculat potrivit standardelor internaţionale IFRS, faţă de o uşoară pierdere la finalul primului semestru.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite