De ce construiesc indienii o nouă oţelărie la Olteniţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa construcţiilor din România îşi va reveni puternic în următorii ani, spun indienii de la Transdanube Industries, companie care construieşte o nouă oţelărie la Olteniţa, judeţul Călăraşi.

"Credem că România se va dezvolta în următorii ani. Este în UE şi va fi în spaţiul Schengen curând. Criza este pe un trend descendent. Nu avem un glob magic şi ne asumăm un risc, dar un lucru este cert: infrastructura românească se va dezvolta", a declarat astăzi Tommaso Serrano, CEO al companiei.

Valoarea investiţiei se va ridica la 150 de milioane de euro.

„Vom produce, din 2013, o jumătate de milion de tone de oţel destinat construcţiilor de clădiri civile şi drumuri folosind doar fier vechi din România”, a mai spus Serrano.

Potrivit acestuia, capacitatea de producţie va putea fi majorată cu 20% dacă Enel, distribuitorul de electricitate din zonă, va dezvolta reţeaua în Olteniţa.

„Pentru că vom folosi doar fier vechi din România, la momentul producţiei vom avea cele mai ieftine produse de pe piaţa românească. Jumătate din producţie vamerge la export”, a mai spus Serrano.

Investiţia va crea 300 de locuri de muncă directe şi alte peste 1.300 pe orizontală.

La rândul său, George Săvulescu, administrator al companiei, a arătat care sunt argumentele pentru care Transdanube consideră că piaţa siderurgică din România este promiţătoare. „În perioada de boom al construcţiilor, 2007-2008, se consuma o cantitate de oţel-beton de 1,2 milioane de tone, din care 400-500.000 proveneau din import. Vrem să acoperim noi această cotă de piaţă a importurilor", a arătat Săvulescu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite