David, Hidroelectrica: Franklin Templeton vrea să preia controlul sectorului energetic românesc, cu sprijinul americanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanii îi sprijină pe cei de la Franklin Templeton, administratorii Fondului Proprietatea, în încercarea acestora de a prelua controlul companiilor energetice de stat din România, a declarat astăzi Mihai David, membru în Consiliul de Administraţie al Hidroelectrica.

El s-a referit la discursul de acum câteva zile al ambasadorului SUA, Mark Gitenstein, care a criticat în termeni extrem de duri politica energetică a României, arătând că planul Guvernului de reorganizare a sectorului energetic în două noi companii este "ca şi cum ai rearanja şezlongurile pe Titanic".

"Prezentarea cu şezlongurile este o imagine foarte interesantă despre cum îşi imaginează ei, dar nu sunt deloc de acord cu acest punct de vedere. Ideea principală este că, dincolo de ceea ce ne învaţă sistemul american, el îşi doreşte să sprijine administratorii Fondului Proprietatea pentru modul în care doresc să se impună în companiile energetice, îşi doresc să preia controlul acestor companii", a declarat David, în cadrul unui seminar pe teme energetice organizat de Ziarul Financiar.

"Toată problema a început de când Franklin Templeton a venit la Fondul Proprietatea şi a arătat că vrea să controleze sistemul energetic. Toate astea ne-au trezit şi pe noi la realitate. Am citit punctul de vedere transmis de fostul ministru Videanu. El spunea că Gitenstein a avut o poziţie de investitor. Toată recomandările astea cu "voi nu ştiţi, voi nu vă pricepeţi, avem noi investitori..." Sugestiile astea care vin după 21 de ani nu le mai crede nimeni", a punctat Mihai David.

El a arătat că, în opinia sa, sectorul energetic are suficiente resurse interne pentru a se dezvolta.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite