Datoriile firmelor se vor stinge diferenţiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele cu datorii restante la bugetul de stat îşi vor plăti mai întâi principalul şi apoi accesoriile (dobânzi şi penalităţi), a declarat ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

În prezent, companiile care au datorii la stat plătesc simultan penalităţile, doânda şi principalul. De la 1 octombrie, plăţile vor putea fi considerate mai întâi în contul principalului de plătit şi apoi urmând penalităţile şi dobânzile. „Am introdus această măsură la cererea oamenilor de afaceri, pentru că pe noi ne interesează să încasăm datorii, nu dobânzi", a precizat Ialomiţianu.

Datoria totală a firmelor: 17 miliarde de lei

„Dacă până la 31 decembrie şi-ar plăti datoriile restante toate cele 330.000 de firme am încasa la buget 17 miliarde de lei. În acelaşi timp, firmele ar scăpa de penalităţi şi dobânzi în valorare 2,5 miliarde de lei", a spus ministrul Finanţelor. Reamintim că există facilitatea pentru cu companiile cu restanţe la bugetul statului să îşi stingă penalităţile şi dobânzile dacă îşi plătesc toate datoriile până la 31 decembrie 2011.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite