CFR are datorii duble în primul trimestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datoriile CFR Călători aproape s-au dublat în ianuarie-martie 2012, la 157,7 milioane lei, față de aceeaşi perioadă din 2011, pe fondul reducerii compensației cu 32%, au declarat reprezentanții companiei, pentru NewsIn.

În primul trimestru din 2011, pierderile au fost de 81,5 milioane lei.

„Creșterea pierderii este determinată de reducerea, în anul 2012, a compensației cu 32%, ce ar fi trebuit să acopere diferența dintre costurile reale de transport și tarife, comparativ cu anul 2011“, au precizat sursele citate, notează Realitatea.net.

Pe de altă parte, datoriile comerciale s-au redus în primele trei luni ale anului 2012 cu 17% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2011. Societatea nu înregistrează datorii la bugetul de stat.

În același timp, veniturile totale s-au redus cu 19%, scădere determinată de „acordarea cu întârziere a compensației pentru tarife aferente lunii martie 2012 și de un trafic de călători mai mic față de perioada similară din anul anterior ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile din primele luni ale anului în curs“.

De asemenea, s-au redus numărul de permise și cel al cărților de călătorie, ca urmare a modificării legislației privind acordarea acestora.

Cheltuielile au fost mai mici cu  3% față de realizările perioadei similare din 2011, „ca urmare a continuării programului de reducere a cheltuielilor, deși reducerea consumurilor de energie electrică și motorină nu a acoperit majorările de preț, dar și a continuării programului de restructurare“, au mai spus reprezentanții CFR Călători.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite