Datoriile clienţilor Casei de Insolvenţă Transivania se ridică la 1,9 miliarde de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Masa credală gestionată de Casa de Insolvenţă Transilvania prin proceduri aflate în derulare este de aproximativ 1,9 miliarde de euro, iar valoarea activelor evaluate este de 430 de milioane de euro, au declarat reprezentanţii companiei.

"Creanţele stinse în folosul creditorilor în 2011 au totalizat 65 de milioane de euro, în creştere cu 45% faţă de 2010. Astfel, compania a distribuit creditorilor din 2007 până în prezent peste 250 de milioane de euro", a declarat Andrei Cionca, asociat-fondator al Casei de Insolvenţă Transilvania.

Valoarea de 430 de milioane de euro a activelor este cea de evaluare şi nu cea stabilită în urma unor încercări de valorificare a acestor proprietăţi. În aceste condiţii, creditorii îşi vor putea recupera maxim 22% din datorii.

Companiile gestionate de CITR au 13.000 de angajaţi. Printre cele mai importante companii din portofoliul firmei se numără Flanco, Diverta, Astra Vagoane, Leonardo, Rulmentul, City Mall, Tiago Mall, Fortus Iaşi sau Ultex Ţăndărei.

"Gradul de acoperire al creanţelor în datorii este de 20-30% în Uniunea Europeană. România se încadrează în această medie", a adăugat Cionca.
CITR a preluat anul trecut 91 de proiecte noi medii şi mari, ajugând la un total de 223 de proiecte la sfârşitul anului 2011. Pentru acest an, compania estimează că va ajunge la circa 300 de proiecte în portofoliu.

Portofoliul de proiecte al CITR se împarte la începutul anului 2012 în 50% proceduri de reorganizare judiciară şi 50% proceduri de faliment, în timp ce media naţională a procedurilor de reorganizare judiciară se cifrează la 4-8% din cazurile de intrare în incapacitate de plată.

CITR a avut anul trecut o cifră de afaceri de circa 5 milioane de euro, deţinând potrivit propriilor estimări o cotă de piaţă de 25%.

"Vrem să creştem cu cel puţin 10% cota de piaţă în acest an. Vom continua planurile de extindere începute în 2011, prin fuziunea firmei Solve Insolve din Arad, şi vrem să deschidem noi filiale la Iaşi, Craiova şi posibil Constanţa, zone unde există pieţe relevante", a declarat Radu Lotrean, co-fondator CITR.

Compania de insolvenţă are în vedere, de asemenea, crearea unei divizii de manageri de criză specializaţi, care vor fi numiţi la conducerea firmelor în reorganizare.

CITR are birouri în Bucureşti, Cluj, Alba Iulia, Arad, Braşov, Iaşi, Oradea, Satu Mare, Sibiu şi Timişoara.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite