"Datele financiare sunt mai importante decât imaginea companiei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

anchetele intens mediatizate. Directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, Stere Farmache, afirmă că există mai multe tipuri de percepţii privind oportunităţile în asemenea situaţii, dar

anchetele intens mediatizate. Directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, Stere Farmache, afirmă că există mai multe tipuri de percepţii privind oportunităţile în asemenea situaţii, dar refuză să facă recomandări.
- Ce factori de stabilitate putem identifica, în momentul în care se declanşează scandaluri legate de o companie listată?
- Există destul de multe variabile care determină decizia de a investi a unei persoane. Acestora li se adaugă elemente care ţin de apetenţa/aversiunea faţă de risc a fiecărui investitor în parte şi de orizontul de investire sau de profit pe care acesta şi-l propune.
- Brokerii spun că doar marii investitori, deţinători ai unor pachete substanţiale, sunt influenţaţi de scandalurile publice. Cum credeţi că ar trebui să reacţioneze micii investitori?
- Întotdeauna pe pieţele bursiere există investitori cu percepţii diferite asupra oportunităţilor de investire care există la un moment dat pe piaţă, şi acestea sunt influenţate inclusiv de imaginea pe care o companie sau un sector economic o are în presă. Dar, aşa cum o arată experienţa multor pieţe bursiere, aspectele legate strict de imagine nu sunt şi nu trebuie să fie determinante pentru evoluţia pe termen lung a unui titlu financiar, pentru că investitorii au întotdeauna posibilitatea să apeleze la analiza datelor fundamentele ale companiei emitente şi la dinamica lor: cifra de afaceri, investiţiile efectuate, profitul realizat etc. De aceea, credem că investitorii ar trebui să analizeze şi să judece perspectivele de dezvoltare a unei companii şi de creştere a valorii sale viitoare, în primul rând raportându-se la datele fundamentale care descriu activitatea acesteia.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite