Ministrul Comunicaţiilor: „Până în 2016 trebuie introdusă facturarea electronică"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Introducerea calculatoarele este necesară în toate instituţiile, iar până în 2016 trebuie introdusă facturarea electronică, a declarat în cadrul evenimentului „Ziua Comunicaţiilor", Dan Nica, ministrul Comunicaţiilor.

„Până în 2016 trebuie introdusă facturarea electronică. Există câteva ţări precum Danemarca, Finlanda, Spania, Suedia şi Italia, în care facturarea electronică este obligatorie. Am vechile idei fixe. Trebuie să existe calculator. Înlocuirea unui om cu calculatorul înseamnă rezistenţă la facturare sau la introducerea TVA-ului. Astfel nu mai existe loc de înterpretări", a afirma Dan Nica.

Legat de cele priorităţile din acest an, Dan Nica a spus că sunt licitaţiile 4G şi fondurile europene.

În ceea ce priveşte fondurile europene, Dan Nica este nemulţumit de faptul că sumele mari acordate domeniului IT au fost gestionate foarte prost. "Avem 1.200 de proiecte neevaluate de un an şi jumătate. Din păcate situaţia este proastă, deorece a fost generată de incompetenţă şi de dorinţa de a dirija aceste proiecte către prieteni. Aceste greşeli le com corecta", a afirmat Dan Nica.

Dan Nica a subliniat faptul că trebuie fim mândrim că facem parte dintr-o societate care se dezvoltă rapid. „Consumatorul român este unul ditnre cei mai sofisticaţi clienţi. România este considerată o ţară cu potenţial, deorece românul este interesat de tot ce înseamnă nou în această materie", a completat Dan Nica.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite