Daimler şi alianţa Renault-Nissan, aproape de încheierea unui parteneriat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul Daimler, proprietarul Mercedes-Benz Cars, şi alianţa Renault-Nissan se află în etapele finale ale negocierilor pentru încheierea unui parteneriat pentru reducerea costurilor de dezvoltare şi producţie a autoturismelor mici, potrivit Wall-Street Journal.

Concenul german şi alianţa franco-japoneză discută detaliile înţelegerii şi ar putea încheia un acord cel mai devreme săptămâna viitoare, au afirmat sursele citate, notând însă că negocierile ar putea dura mai mult. Parteneriatul, negociat deja de câteva luni, va include probabil schimburi "simbolice" de acţiuni, de 3% - 5%, între Daimler AG, pe de o parte, şi Renault SA şi Nissan Motor Co., pe de altă parte.


Colaborarea va duce la eficientizarea consumului de carburant


Acordul are ca scop poziţionarea mai bună a celor trei constructori auto pe piaţa autoturismelor de mici dimensiuni, una dintre puţinele zone cu potenţial ridicat de creştere pentru industria auto, însă totodată una dintre cele mai costisitoare. Acordul vizează utilizarea în comun a motorizărilor şi a platformelor pentru automobile mici, în principal pentru următoarele generaţii ale mărcii Smart a grupului Daimler şi ale gamei de modele Twingo a Renault. Companiile intenţionează de asemenea să colaboreze în privinţa cercetării şi dezvoltării tehnologiilor de eficientizare a consumului de carburant.

Ce câştigă de pe urma parteneriatului?

Daimler ar avea de câştigat, de pe urma parteneriatului, accesul la motorizările cu consum şi emisii scăzute, la platformele de autoturisme mici ale alianţei Renault-Nissan şi la expertiza grupului francez în domeniul trenurilor de rulare electrice şi reducerilor de costuri. Renault-Nissan ar obţine accesul la tehnologia de motoare cu propulsie hibridă a Daimler şi la expertiza grupului german în domeniul electronicii şi calităţii. Dacă parteneriatul ar fi ulterior extins, alianţa francezo-niponă ar putea profita şi de competenţa Daimler în zona motoarelor diesel de capacitate mare şi ar putea câştiga siguranţa financiară dată de un partener puternic, care poate suporta povara investiţiilor ridicate necesare dezvoltării de tehnologii noi.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite