"Dacii", o coproducţie româno-franceză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu rataţi! Filmul poate fi găsit la chioşcurile de ziare, împreună cu "Adevărul" Sergiu Nicolaescu povesteşte că nu a avut deloc emoţii - de altfel, emoţiile nici nu-i stau în fire -

Nu rataţi! Filmul poate fi găsit la chioşcurile de ziare, împreună cu "Adevărul"

Sergiu Nicolaescu povesteşte că nu a avut deloc emoţii - de altfel, emoţiile nici nu-i stau în fire - , chiar dacă a fost vorba de primul său lungmetraj, ba mai mult, de o coproducţie. Şi chiar dacă, fiind vorba de o coproducţie, regimul de lucru a fost extrem de dur, cu un program precis.

"Pe vremea aia, la noi, filmările ţineau doi ani. Eu am terminat <> în două luni şi jumătate şi nu am depăşit planul calendaristic cu nicio zi", îşi aminteşte Nicolaescu.Şi actorul Mircea Albulescu are amintiri proaspete. El spune că actorii francezi au fost foarte exigenţi, dar au şi jucat cu entuziasm.

"Georges Marchal era deja la mijlocul carierei sale, dar a acceptat bucuros să facă parte din distribuţie", adaugă Albulescu. L-am întrebat pe Sergiu Nicolaescu dacă a întâmpinat dificultăţi la primul său lungmetraj. Mi-a răspuns: "Dumnezeule, dar credeţi că există o filmare fără dificultăţi? Mai ales cu un regizor având temperamentul meu?"

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite