DTZ Echinox: Sectorul rezidențial de lux, dominat de închirieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiriile lunare pe segmentul rezidențial de lux variază între 4.000 de euro pentru apartamente și 20.000 de euro în cazul vilelor.

Compania de consultanță imobiliară DTZ Echinox a intermediat în primele cinci luni ale anului în curs tranzacții de închiriere pe segmentul rezidențial de lux a căror valoare cumulată depășește 500,000 de euro anual (valoarea cumulată a chiriilor pe un an pentru proprietățile închiriate).

Închirierile au înregistrat o creștere de 100% față de același interval al anului 2011. Beneficiarii reședințelor au fost ambasadori, înalți diplomați, președinți și vicepreședinți de bănci și companii multinaționale, aceștia optând pentru penthouse-uri cu 3-4 dormitoare, situate în zona de nord a capitalei. Bugetele pentru închirierea unor astfel de proprietăți de top încep de la 4,000 de euro lunar și pot ajunge până la 10,000-12,000 de euro în cazul apartamentelor tip penthouse și până la 20,000 de euro pentru vile.  

Află cum revin în atenția investitorilor casele boierești construite în prima jumătate a secolului, după mai bine de 60 de ani de absență motivată 

Ambasadele, băncile și marile companii multinaționale sunt cei mai activi clienți pe nișa închirierilor rezidențiale de lux. În cazul ambasadelor, procesul de ofertare și de selecție este cel mai îndelungat și formalizat, ajungând uneori la aproape doi ani. 

Află mai multe despre segmentul rezidențial de lux pe forbes.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite