DEZBATERE „ADEVĂRUL“ Gazele descoperite în Marea Neagră, avantaj sau dezavantaj pentru România? „Le-am dat altora şi gazele şi petrolul şi industria“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UPDATE Gazele descoperite de OMV Petrom şi Exxon Mobil în Marea Neagră ar putea face ca România să nu mai depindă de importurile de gaze, a declarat astăzi Mariana Gheorghe, directorul general al OMV Petrom, în cadrul unui seminar organizat de „Ziarul Financiar".

UPDATE: Ora 19.15 Alexandru Nemes susţine că acest nou zăcământ nu ne va aduce nouă, românilor, niciun beneficiu: „Am dat la altii si petrolul si gazele si industria, asa ca nu o platim mai putin“.

„O sa le platiti la fel...si mai mult la pret de "aur negru"...!Asa ca nu va bucurati. Osul il roade altii...“, susţine şi Ştefan Felea.

UPDATE. Cititorii noştri de pe pagina de Facebook nu cred că această descoperire va aduce benificii românului de rând. „Cu descoperirea gazelor in Marea Neagra , stiti cum este , ca si cum o familie a castigat la Loto o suma mare de bani dar , din pacate , parintii sunt betivi , destrabalati si nu o sa poata beneficia si copii“, a spus Bacauanu Fabian.

Nicu Guevara este mult mai virulent: „M-am saturat ca alte tari bogate sa aibe tot mai ieftin(benzina,resurse,alimente,etc)si noi in loc sa folosim ce avem din belsug in folosul nostru pentru un nivel de trai mai bun, pentru romani,ii lasam pe politicienii corpti sa semneze contracte cu un comision inclus pentru ei in urma carora strainii vin,iau materia prima si ne dau inapoi mai scump:aur,gaze,petrol,apa,mobila ikea cu lemn romanesc in forma bruta,tot.Asta denota o imbecilitate fara margini sau o mafie fara scrupule".

Pun pariu ca o sa platim tot 500 dolari ,diferenta e ca nu la GAZPROM ci la PETROM“, a spus şi Stoisin Voita.

Carmen Donisz Daescuda este convinsă şi ea că acest nou zăcământ nu va însemna practic scăderea preţului carburanţilor: „dar asta nu inseamna si ieftinire, ca doar nu suntem dusi cu pluta, nu? dupa aia cum ne mai construim vile ultraluxoase, cum ne mai luam avioane, iahturi, si masini ultimul racnet? restul poate sa crape, ca pe noi ce ne intereseaza?“.

Petrom: Gazele descoperite în Marea Neagră ar putea face România independentă de importuri
Gazele descoperite de OMV Petrom şi Exxon Mobil în Marea Neagră ar putea face ca România să nu mai depindă de importurile de gaze, a declarat astăzi Mariana Gheorghe, directorul general al OMV Petrom, în cadrul unui seminar organizat de „Ziarul Financiar".

"Această descoperire este pentru România accesul la resurse noi de gaze. Putem deveni independenţi din persectiva gazelor. Vor fi investiţii de miliarde de euro acolo. Este o veste bună pentru toată economia românească. Încă nu ştim cât se poate produce de acolo, vom afla în următorii ani", a afirmat Gheorghe. MAI MULTE DETALII AICI

VĂ INVITĂM SĂ VĂ SCRIEŢI ŞI DUMNEAVOASTRĂ OPINIA ÎN SECŢIUNEA DE COMENTARII DIN SUBSOLUL PAGINII

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite