DB Schenker Romtrans a închiriat 5.200 de metri pătraţi în Phoenix Logistics Center

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania DB Schenker Romtrans, unul din principalii operatori logistici din România, a închiriat 5.200 de metri pătraţi în Phoenix Logistics Center, potrivit Jones Lang LaSalle, firmă care s-a ocupat de intermedierea tranzacţiei.

Aşadar, în acest moment au rămas disponibili 16.800 de metri pătraţi din proiectul care se întinde pe 4,3 hectare de teren.

“Oamenii de la DB Schenker Romtrans planificau extinderea operațiunilor în deservirea retailerilor locali și au ales Phoenix Logistics Center datorită proximității de actualul centru logistic pe care îl dețin în Chitila. Un alt motiv pentru care au ales această locație este faptul că a corespuns din punct de vedere al standardelor internaționale în materie de logistică. Particularitatea acestui centru logistic este reducerea cheltuielilor și a timpului de transport pentru operatorii logistici și, concomitent, pentru retaileri, grație amplasării sale aproape de centrul Bucureștiului și racordarea la infrastructura utilitătilor publice”, a declarat Irina Iliescu, senior consultant în cadrul departamentului industrial al Jones Lang LaSalle.

Phoenix Logistics Center este deținut de fondul de investiții Aviva Investors, care a achiziționat proprietatea în anul 2004. Depozitul este situat în zona industrială  a Bucureștiului - în vest, la intersecția autostrăzii A1 cu șoseaua de centură și cuprinde 22.000m2 spații de depozitare, inclusiv birouri. Autostrada A1 face parte din coridorul pan-european IV, care conectează portul Constanța de Ungaria și Serbia via București.

Noile dezvoltări logistice vor fi realizate la cerere

În ceea ce privește piața logistică în 2012, Irina Iliescu a spus că noile dezvoltări logistice vor fi constituite în principal din construcții la cerere (build-to-suit), foarte puține dezvoltări fiind speculative în București și la nivel national.

“Se așteaptă ca o serie de dezvoltatori noi să înceapă deja lucrările la proiecte de tipul build-to-suit în orașe precum București, Timișoara, Pitești și Ploiești. Nivelul chiriei contractuale este preconizat a rămâne stabil cu o ușoară tendință descrescătoare în semestrul al doilea al anului, situându-se în intervalul 3,5-4,15 euro, cu o rată de neocupare scăzând la 11-12% la nivelul orașului București. Credem că viitorii chiriași vor deveni mai selectivi în privința locațiilor lor logistice, ca rezultat al problemelor de infrastructură”, a mai spus reprezentanta Jones Lang LaSalle.

DB Schenker a achiziționat cel mai mare transportator din România- Romtrans în 2008, fiind în prezent o corporație cu circa 91.000 de angajați în peste 130 de locații la nivel mondial.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite