Cursul pentru dolar atinge un nou record, euro este aproape de un nou maxim istoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Leul a continuat să se deprecize în şedinţa de astăzi atât în raport cu euro, cât şi cu dolarul. Banca Naţională a României a anunţat pentru euro o referinţă în urcare, la 4,5252 lei/euro, foarte aproape de maximul istoric, iar cursul pentru dolar a atins un nou record, de 3,7031 lei/dolar.

Cotaţia de joi este cu 0,23 bani sub maximul istoric înregistrat luni, de 4,5275 lei/euro, pe fondul tensiunilor politice. Rata de referinţă s-a plasat miercuri la 4,5237 lei/euro.

Cursul pentru dolar a crescut cu 1,89 bani, astfel că a depăşit precedentul nivel istoric, de 3,6848 lei/dolar, stabilit tot luni.

Totodată, paritatea oficială leu/franc elveţian a urcat de la 3,7663 lei/franc la 3,7685 lei/franc. Cursul leu/franc elveţian a fost luni la maximul ultimelor zece luni, de 3,7691 lei/franc.

Referinţele pentru dolar şi francul elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc.

Potrivit dealerilor, BNR a continuat să intervină indirect în piaţă.

"Chiar dacă premierul Ponta a spus că referendumul va fi organizat conform deciziei Curţii Constituţionale, în continuare percepţia asupra României este afectată de tensiunile politice din ultima perioadă, iar în astfel de situaţii jucătorii, în special străinii, mizează pe deprecierea leului. Răul a fost deja făcut, pentru că pe străini nu prea îi interesează cine conduce, ci deciziile pe care conducătorii le iau şi modul în care le iau", a afirmat un dealer, potrivit Mediafax..



Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite