Cursă specială de autocare Mediaş - DIICOT pentru angajaţii Romgaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât de mulţi angajaţi Romgaz sunt anchetaţi în dosarul gazelor, încât a fost nevoie de un autocar să-i ducă la audieri de la Mediaş la Bucureşti, au declarat, pentru „Adevărul", surse din domeniu.

Sediul central al Romgaz este la Mediaş.

„Vă daţi seama, era un autocar plin de oameni care au complotat între ei şi au subminat economia naţională!", au precizat sursele menţionate.

În zilele de 28 şi 29 decembrie, la sediul DIICOT au fost audiate 35 din cele 40 de persoane care sunt implicate în acest dosar.

Din cele 40 de persoane anchetate, 28 sunt angajaţi ai Romgaz în diferite funcţii de decizie. Circa 20 dintre ei au fost audiaţi deja.

Printre cei anchetaţi sunt foşti secretari de stat în Ministerul Economiei (Tudor Şerban, Darius Meşca, Viorel Palaşcă), oficiali din minister, consilieri şi membrii ai Consiliului de Administraţie sau AGA Romgaz.

Pe listă mai sunt vicepreşedintele ANRE Eugen Georgescu şi omul de afaceri Ioan Niculae, proprietarul InterAgro.

Toţi aceştia sunt acuzaţi că au facilitat accesul lui Niculae la gazele Romgaz, la un preţ preferenţial, aducând prejudicii de 126 de milioane de dolari producătorului de gaze. Vedeţi aici lista completă a tuturor celor acuzaţi.

Acuzaţia este de complot şi subminare a economiei naţionale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite