Curentul electric se va scumpi accelerat. Află aici etapele majorărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Energia electrică se va scumpi cu 100% pentru companii, în mai puţin de doi ani. Majorările de preţ sunt prevăzute în ultima scrisoare de intenţie trimisă la FMI, semnată de noul ministru al Finanţelor, Bogdan Drăgoi, şi se vor face treptat până la finalul anului 2013.

Preţul energiei electrice ar urma să se dubleze pentru companii până la finalul anului 2013, potrivit ultimei scrisori de intenţie trimise de Guvernul român către FMI. Documentul poartă semnătura noului ministru de Finanţe, Bogdan Drăgoi.

Etape:

I. Până la finalul lunii iunie, preţurile vor creşte atât pentru consumatorii industrali, cât şi pentru cei casnici, cu 5%.
II. În luna septembrie 2012, strict pentru consumatorii non-casnici (firme şi persoane juridice), următoarea ajustare de preţ va fi de 15%.
III. De la 1 ianuarie 2014, preţul la electricitate pentru consumatorii non-casnici va fi în întregime liberalizat.

Pentru consumatorii casnici liberalizarea este ceva mai îndepărtată, scrisoarea de intenţie pomenind despre anul 2017, ca moment în care preţurile vor fi în totalitate liberalizate. Procesul, care va aduce noi creşteri de preţ, va debuta în 2013.
De asemenea, Guvernul promite din nou renegocierea contractelor cu băieţii destepti din energie şi publicarea tuturor acestor contracte.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite