Curentul se va scumpi cu peste 5%, de la 1 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţul reglementat al energiei electrice va creşte cu mai mult de cinci procente la 1 iulie, în principal din cauza majorării costurilor de producţie. Aceasta este determinată în

Preţul reglementat al energiei electrice va creşte cu mai mult de cinci procente la 1 iulie, în principal din cauza majorării costurilor de producţie.

Aceasta este determinată în principal de depăşirea cotei de emisii de dioxid de carbon la nivelul unor producători, a declarat, ieri, directorul general al Departamentului Preţuri şi Tarife în domeniul Energiei Electrice din cadrul ANRE, Viorel Alicuş.

Potrivit acestuia, însă, creşterea nu va fi mai mare de 10 procente. "S-a creat un dezechilibru în sistem. Unii producători depăşesc cotele de emisii de dioxid de carbon, ceea ce duce la creşterea costurilor", a explicat Alicuş.

El nu a precizat care dintre producători se confruntă cu astfel de probleme, arătând că reprezentanţii comitetului de reglementare din cadrul autorităţii de reglementare nu au finalizat evaluarea lor şi impactul asupra preţului final.

Potrivit lui Alicuş, majorarea costurilor de producţie a electricităţii este cauzată şi de preţul mare la gazele naturale şi la cărbune, materii prime pentru producerea electricităţii în termocentrale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite