Cumpără ieftin ca să vândă scump. Cine pune preţ pe terenurile agricole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La preţuri derizorii, intermediarii se înghesuie să cumpere teren agricol. Nu îi interesează calitatea sau amplasamentul, ci doar actele . Acestea le vor asigura, în perspectivă , un câştig consistent.

Cumpăr teren agricol în orice zonă din Dolj. Aşa sună unul dintre miile de anunţuri postate zilnic pe paginile de internet. O scurtă convorbire telefonică cu posibilul cumpărător aduce lămuriri importante. „Doamnă, poate să fie nisip, pietriş, groapă de gunoi, buruieni, orice acolo. Nu mă interesează. Nici nu vin să îl văd. N-am de ce! Mie îmi trebuie doar actele“, dezvăluie unul dintre potenţialii cumpărători, dornic să afle amănunte despre posibila afacere.

Era interesat, înainte de toate, ca potenţialul vânzător să nu fie intermediar. Şi ne asigură că nici el nu este, la rândul lui, intermediar. Doar că, pentru „proiectul” său, pe care l-a început oficial în urmă cu doi ani, are nevoie de sute de hectare comasate. Pentru suprafeţe mici, de doar câteva hectare, „investitorul“ este dipus să plătească, cu banii jos, 32 de milioane de lei vechi/hectar.

„Aaaa, dacă veniţi şi-mi oferiţi 200-300 de hectare, comasate, bineînţeles că preţul este mult mai mare. Pot să ajung la aproximativ 1.000 de euro“, mai spune cumpărătorul internaut. Devine sceptic, însă, când solicităm informaţii despre investiţia viitoare pentru care are nevoie de atâtea sute de hectare de teren agricol.

Află de pe Forbes.ro cine sunt cumpărătorii acestor terenuri agricole

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite