Cum s-a răzbunat Anonymous pe FBI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hackerii din cadrul Anonymous au publicat joi numerele unor carduri bancare după arestarea unuia dintre ei de către poliţia federală americană (FBI), relatează AFP.

Potrivit hackerilor, FBI l-a arestat miercuri pe Barrett Brown în timp ce acesta participa la o conversaţie online. Contactat de AFP, FBI a refuzat orice comentariu.

Grupul a difuzat pe Internet o înregistrare video care prezintă întreruperea "chat"-ului de ceea ce pare a fi un raid al FBI.

Ca revanşă, Anonymous a publicat pe Internet numerele a 13 carduri care ar "putea aparţine" unor oficiali guvernamentali.

Potrivit site-ului The Hacker News, Brown ar fi devenit celebru ameninţând divulgarea numelor a 75 de membri ai cartelului mexican Zetas, care a răpit un membru Anonymous.

AntiSec, un grup de hackeri care are legături cu Anonymous, a publicat recent pe Internet un milion de ID-uri aparţinând unor presupuşi utilizatori de iPhone şi iPad, care ar face parte dintr-un grup mai extins de 12 milioane de ID-uri găsite într-un calculator al FBI.

FBI a afirmat că este "la curent" cu aceste informaţii dar a subliniat că nu dispune de "niciun element care să ateste că un laptop al FBI a fost piratat sau că FBI a căutat sau a obţinut aceste date".

O editură digitală a anunţat luni că i s-au furat ID-uri Apple similare celor publicate de AntiSec.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite