Cum au negociat ziariştii lungimea şi durata construcţiei centurii ocolitoare de la Rovinari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O mână de ziarişti din presa centrală au fost invitaţi, ieri, pe un fel de alee de la ieşirea din oraşul Rovinari, judeţul Gorj, unde autorităţile vor să construiască o centură ocolitoare a localităţii.

Evenimentul a constat în predarea şantierului de către Agenţia Română pentru Dezvoltare Durabilă a Zonelor Industriale (ARDDZI) către primăria Rovinari.

În aşteptarea ministrului Adriean Videanu, care urma să participe la momentul predări-primirii, ziariştii s-au interesat printre oficialităţile de la faţa locului care va fi lungimea centurii şi în cât timp va fi gata.

Citiţi şi: Berceanu: Autostrada Arad-Timişoara va fi finalizată în 2011

„Trei kilometri", află un ziarist de la o primă sursă.

Al doilea îl întreabă pe  Marcel Hoară, preşedintele ARDDZI, de la care află că drumul va fi, de fapt, de doi kilometri.

Primarul din localitate, Dorin Filip jr., cu desuetul tricolor pe umăr, nu pierde ocazia de a apărea în presa centrală şi, la doar doar cinci minute de primele două declaraţii, ne spune hotărât că lungimea centurii ocolitoare este de 1,4 kilometri.

„Dacă mai stăteam puţin, ajungeam la doi metri pe doi", constată un ziarist.

Oficialii nu au reuşit să se pună de acord şi să lămurească mass-media nici în ceea ce priveşte termenul de finalizare a centurii.

Suma de 1,6 milioane de lei necesară pentru aceast drum este provenită dintr-un grant acordat de Banca Mondială, în cadrul unui program al ARDDZI, pe o perioadă de un an.

Însă discursul pentru presă nu se potriveşte cu cel din faţa ministrului.

Când a apărut Videanu, Marcel Hoară, într-un discurs de predare a drumului către primar, spune că centura va fi gata în trei luni, adică până la iarnă.

Centura cu trotuar

„Dar de ce e atât de scumpă această ocolitoare?", insistă jurnaliştii. „1,6 milioane de lei pentru un kilometru de centură?".

„Păi nu vedeţi că aici nu e nimic? Va fi o lucrare completă, cu canalizare, cu trotuare...", încearcă primarul un răspuns.

„Trotuare?!", se miră cavalerii pixului. „Ei, borduri... ceva...", vrea edilul s-o dreagă. „Aha, borduri....", râde toată lumea.

Întrebare: De ce are nevoie de centură ocolitoare un oraş de 13.500 de locuitori?

Răspunsul primarului: „Pentru ca maşinile să nu mai treacă prin oraş".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite