Cum arată o mașină Dacia Sandero decapotabilă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este întrebarea la care au încercat să găsească răspuns jurnaliștii site-ului auto francez Caradisiac. Aceștia își închipuie un model Dacia Sandero cabrio ce ar putea fi lansat în 2014, la un preț de 11.000 de euro.

Redactorii site-ului auto Caradisiac remarcă ascensiunea mărcii autohtone Dacia și vânzările pește așteptări realizate în afara granițelor țării și se întreabă de ce nu ar fi posibilă și lansarea unui model cabrio. În definitiv, și un model SUV cu sigla Dacia părea doar o iluzie în urmă cu câțiva ani. În 2009, la nivel mondial, vânzarile automobilelor produse pe platforma Logan au depășit 530.000 de unități, potrivit datelor Renault. Sandero a fost cel mai vândut model, cu 224.000 de unități.


Jurnaliștii amintesc de zvourile legate de lansarea pe piață a unui MPV derivat din Kangoo sau chiar unui autoturism din clasă mică inspirat de Twingo. În acest context, în care producătorii de automobile sunt tot mai creativi, ei se întreabă de ce nu ar fi posibil să apară o mașină cabrio cu sigla Dacia, în cel “mai pur stil românesc” – un model de bază Renault, dar mult mai ieftin.

Preț record pentru o decapotabilă

În ceea ce privește prețul modelului pe care și-l imaginează cei de la Caradisiac, acesta ar putea fi unul record – 11.000 de euro – care ar putea oferi un avantaj net în fața competitorilor. Astfel, micul Fiat 500C ar putea costa 14.200 de euro, iar Citroen C3 Pluriel sau Renault Wind au preț ce depășește 17.500 de euro.

Noua Dacia Sandera cabrio

-model cabrio pe plaforma unei Dacia Sandero
-două portiere și patru locuri
-cutie de viteze manuală
-motor diesel
-lansată în 2014
-produsă în România
-prețul de bază începe de la 11.000 de euro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite