Cum a sărit Videanu în noroi după vizita lui Medvedev

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mult aşteptata vizită în România de astăzi a vicepreşedintelui Gazprom, Alexander Medvedev, a fost învăluită într-un mister total, deşi discuţiile au vizat domenii de interes public referitoare la colaborarea cu Rusia în domeniul energetic. Când au cerut detalii, reprezentanţii presei au fost agresaţi verbal de unii oficiali români.

Deşi întâlnirea s-a desfăşurat într-un cadru instituţional, la sediul Ministerului Economiei, reprezentanţii presei au fost ţinuţi departe de discuţii. Mai exact, în stradă, în faţa ministerului.

Medvedev a ajuns la locul întâlnirii în jurul orei 10.35, însoţit de o delegaţie de şase-şapte compatrioţi, şi a promis reporterilor că le va răspunde la întrebări după întâlnire.

O oră şi jumătate mai târziu, oficialul rus a ieşit fulger din minister şi s-a aruncat într-o maşină, spunând în treacăt către presă: „Negocierile vor continua”, deşi reporterii nu apucaseră să întrebe nimic. Cam atât a fost din vizita Gazprom.

Care negocieri? Oficial, s-a discutat pe tema colaborării pentru realizarea de noi depozite de înmagazinare a gazelor. Presa aştepta şi declaraţii referitoare la o eventuală invitaţie din partea Gazprom pentru participarea României la proiectul  conductei South Stream.

În următoarele cinci minute, oficialii români din conducerea Romgaz şi Transgaz care au participat la întâlnirea cu ruşii au părăsit pe rând clădirea ministerului. Niciunul nu a vrut să stea de vorbă cu presa.

Mai mult, Liviu Pintican, director general adjunct în cadrul Transgaz, a dat dovadă de o lipsă acută de bun-simţ. Întrebat de o ziaristă despre tema discuţiilor, Pintican s-a răstit la ea: „Ce vrei, mă?”

Punctul culminant a fost însă momentul când ministrul Videanu a părăsit clădirea, imediat după directorul general al Romgaz, care a atras atenţia presei. Pentru a se feri de ziarişti, ministrul a alergat prin noroiul şi băltoacele din faţa ministerului până la maşina care-l aştepta şi care i-a folosit în secundele următoare drept fortăreaţă.

Participanţii la întâlnire, inclusiv delegaţia Gazprom, au luat apoi masa de prânz la un restaurant din Bucureşti, după care oaspeţii s-au îndreptat spre aeroport.

Citiţi în ediţia de mâine a ziarului „Adevărul“ care a fost rezultatul vizitei Gazprom la Bucureşti.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite