Cultivatorii de sfeclă de zahăr vor rămâne cu marfa nevândută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fabrica de zahăr de la Buzău va renunţa la procesarea acestei plante tehnice

Fabricile de zahăr renunţă, rând pe rând, la capacităţile de prelucrare a sfeclei, preferând importurile de materii prime, în special din Brazilia, acestea fiind mult mai ieftine. Recent, şi Zahărul Buzău a depus la Autoritatea pentru Protecţia Mediului din acest judeţ o solicitare prin care anunţă încetarea activităţii de prelucrare a sfeclei de zahăr.
Impactul asupra cultivatorilor de sfeclă va fi semnificativ, având în vedere că fiecare fabrică în parte, dintre cele 14 viabile (între care şi Zahărul Buzău), are o capacitate de prelucrare de câteva mii de tone pe zi.
Capacităţile de prelucrare s-au redus la jumătate
Potrivit datelor centralizate la Ministerul Agriculturii, în România mai sunt viabile un număr de 14 fabrici de zahăr, cu o capacitate de prelucrare de 44.000 tone pe zi, faţă de anul 1989 când existau 33 de fabrici care procesau 83.000 tone pe zi.De regulă, sfecla de zahăr se cultivă pe bază de contract încheiat între producătorii agricoli şi

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite