Croitoru: Măsurile de salvare a Greciei vor lovi piaţa muncii din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, a explicat consecinţele pe care le vor avea măsurile adoptate recent pentru reducerea gradului de îndatorare a Greciei. Referindu-se doar tangenţial la efectele asupra României, Croitoru a arătat că vor „exista dureri“ pe piaţa muncii de la noi.

„În urma măsurilor luate pentru salvarea Greciei, statele mai puţin competitive vor fi obligate să-şi crească eficienţa, şi să nu credeţi că asta va rămâne fără dureri pe piaţa muncii, la noi spre exemplu“, a spus Croitoru.

Unele bănci vor avea nevoie de bani pentru a-şi creşte capitalizarea la 9%, şi pentru asta s-ar putea să apeleze la asistenţă guvernamentală. Un alt efect al necesităţii de capitalizare a băncilor ar putea fi acela că finanţatorii s-ar putea să renunţe la activele proaste. Lucian Croitoru a mai arătat că România are o bază economică foarte bună, dar va trebui să-şi îmbunătăţească absorbţia fondurilor europene.

„Stimularea creşterii economice prin reducerea impozitării nu cred că este bună în acest context extern, iar creşterea impozitelor ar fi total greşită“, a mai spus Croitoru, precizând în mod special că vorbeşte în nume personal şi că opinia lui nu este a băncii naţionale.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite