Criza coreeană provoacă scăderi record pe piaţa acţiunilor europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunile europene au înregistrat, săptămâna trecută, cel mai mare declin din ultimele opt săptămâni, pe fondul îngrijorării cu privire la capacitatea statelor din zona euro de a-şi rambursa datoriile, dar şi al situaţiei delicate din Peninsula Coreea.

Băncile europene şi asiguratorii consideră că principalul motiv al declinului este reprezentat de faptul că investitorii se află în expectativă şi nu vor mai acţiona până când nu vor afla câţi bani va împrumuta Irlanda din fondul de salvare.

îngrijorări din cauza Portugaliei

Investitorii mai sunt îngrijoraţi de creşterea costului asigurării datoriei gurvenului portughez. Situaţia actuală se oglindeşte cel mai bine: acţiunile Bank of Ireland Plc au scăzut cu 45 %,Banco Santander SA au scăzut cu 12 % şi BNP Paribas a pierdut 8,5%.Stoxx 600 a scăzut 1,1 % săptămâna trecută comparativ cu ce precedentă, cea mai mare scădere săptămânală din septembrie. Paradoxal, acestea vin pe fondul speculaţiilor că economia mondială va creşte, după ce companiile au raportat rezultate mai bune decât cele estimate şi băncile centrale din SUA şi Japonia au anunţat măsuri de stimulare pentru a sprijini redresarea economică. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite