Criză sau nu, consumul a crescut în primul trimestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primele trei luni din acest an, volumul vânzărilor din comerţul cu amănuntul (alimente, mărfuri nealimentare şi carburanţi) a crescut faţă de trimestrul I 2011 cu 3,7%, anunţă Institutul Naţional de Statistică (INS).

În luna martie 2012, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 18,8%  cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,2%. Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, afacerile din comerţ au crescut cu 1,8 %.

Martie comparativ cu februarie: +32% la consumul de carburanţi

Volumul cifrei de afaceri a crescut, comparativ cu luna precedentă, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+32,1%), la vânzările de produse nealimentare (+18,7%) şi la  vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+11,1%).

Martie 2012  comparativ cu  martie 2011: mai puţine mărfuri nealimentare

Comparativ cu luna martie 2011, afacerile din comerţ înregistrat o creştere cu 1,8% datorată creşterii vânzărilor de carburanţi auto (+5,9%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,5%). Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 2,2%.

Carburanţii, campionii creşterii şi în T1


În trimestrul I 2012 comparativ cu trimestrul I 2011, volumul cifrei de afaceri a crescut datorită avansului comerţului cu amănuntul al carburanţilor (+9,4%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,8%), şi a vânzărilor de produse nealimentare (+0,2%), a mai comunicat INS.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite