Criza din Grecia atinge paroxismul: Elenii și-au scos la vânzare porturile, aeroporturile și autostrăzile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza economică din Grecia atinge noi culmi. După ce au ajuns să-și vândă terenurile și hoteluri, elenii au scos la vânzare una dintre cele mai importante autostrăzi ale țării. Autoritățile elene au scos la vânzare și 12 porturi și câteva aeroporturi regionale.

Autoritățile de la Atena au publicat pe site-ul agenției de privatizări un anunț prin care scot la vânzare autostrada Egnatia Odos, cunoscută sub denumirea de A2, de altfel cea mai lungă din Grecia. Egnatia are o lungime de aproximativ 700 de km, notează capital.ro.

Pe site-ul autorității care se ocupă de privatizarea activelor statului a fost postată o listă de proiecte de infrastructură "pe care statul grec intenționează să le privatizeze prin concesionare și/sau vânzare". Pe această listă figurează Autostrada Egnatia Odos, dar și 12 porturi, compania de autostrăzi, aeroporturi regionale și Aeroportul Internațional din Atena.

Potrivit datelor furnizate pe site-ul menționat, Egnatia Odos reprezintă 33% din PIB, 54% din terenul național agricol și deservește o treime a populației elene.

Autoritățile elene au apelat la Barclays Capital, Rothschild și Ernst &Young pentru consultanță financiară în procesul de asistență a privatizării pentru autostrada Egnatia Odos.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite