Cristian Sima spune care a fost cea mai mare pierdere a unui client de-al său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Sima a făcut public, duminică, într-un interviu, care e cea mai mare pierdere înregistrată de un client de-al său. El spune că i-ar putea rambursa banii pierduţi dacă vinde activele pe care le are, însă susţine că vrea să-şi despăgubească toţi clienţii.

"Foarte mulţi clienţi nu depun plângere pentru că au încredere că eu mă voi întoarce şi vom ajunge la o înţelegere, decât dacă se duc să facă plângere penală în British Virgin Islands. Eu, într-un colţ, undeva, al minţii mele clar, e că pot să mă refac a treia oară. Unde-s două refaceri, de ce nu m-aş reface şi a treia oară? Şi acum nu m-aş apuca de la zero, pentru că am ceva active, am o structură, am şi o enormă experienţă. În celelalte dăţi am avut un milion, l-am pierdut pe tot, n-aveam pe nimeni, asta e. A doua oară, bun, am pierdut 2,8 milioane, i-am împrumutat, i-am dat în cinci ani înapoi, m-am refăcut", a declarat Sima într-un interviu acordat jurnalistului Radu Soviani şi transmis de Realitatea TV.

El spune că acum lucrurile sunt un pic mai complicate, iar clienţii trebuie să aibă răbdare, "ceea ce nu au".
Sima a citit unele pierderi înregistrate de clienţi dintr-o listă, care variau între 2.000 şi 16.000 de euro, şi a afirmat că le-ar putea plăti "destul de repede", însă "vor sări ceilalţi".

"În momentul în care mi s-a spus «Ne dai toată avere, ne dai toate WBS-urile, ne dai toate acţiunile la Sibiu, tot, tot, tot ce ai, şi lucrezi pentru noi», oamenii au spus «cu aştia nu ne interesează»", ori eu nu sunt de principiul ăsta moral «datornici nu mă interesează, merg mai departe, mă interesează un singur datornic, căruia îi pun în braţe tot», chiar dacă el e cel mai mare datornic. Totul se face proporţional", a adăugat brokerul.

Întrebat care este cea mai mare sumă de recuperat, Sima a afirmat că aceasta este de 1,4 milioane. Potrivit lui Sima, investiţia iniţială a clientului a fost de 1,8 milioane, iar câştigul după şase luni este de "vreo 400 şi ceva de mii".

Totodată, el a spus că ar putea returna suma respectivă dacă vinde o parte dintre activele pe care le are, însă trebuie să decidă în ce ordine despăgubeşte clienţii. Pierderea totală este de două milioane de euro şi două milioane de dolari, potrivit lui Sima.

"Dacă eu aş fi stat acolo, evident, toţi ar fi fost calmi, le-aş fi spus ce, cum, ce fel, şi bănuiesc că i-aş fi putut lungi. Cel mai bine era să am un milion ca să le dau o parte din bani la fiecare şi să-i calmez, şi s-o pun pe alte baze, să urmăresc zi de zi ce se întâmplă, să nu mai am Sibiul pe cap şi aşa mai departe", a adăugat Sima.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite