Cristian Constantinescu nu a primit avizul comisiilor pentru şefia CSA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul PDL pentru funcţia de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), Cristian Constantinescu, nu a primit avizul comisiilor parlamentare reunite de buget-finanţe din cele două Camere.

Pentru numirea lui Constantinescu au fost 14 voturi "pentru" şi 25 "împotrivă".

Candidatul PDL pentru poziţia de membru şi vicepreşedinte al CSA, Constantin Buzoianu, a primt 32 de voturi favorabile un număr de cinci parlamentari au votat împotrivă.

Propunerea PSD pentru poziţiile de membru şi vicepreşedinte, Tudor Baltă, a fost validată cu 37 de voturi "pentru" şi două "împotrivă".

Doru Claudian Frunzulică, propus de UNPR, a primit votul a 36 de parlamentari, în timp ce trei s-au opus. El a fost nominalizat pentru poziţia de membru în Comisie.

Constantinescu atacă vechea conducere CSA

Audiat de Comisiile din Parlament pentru şefia CSA, Constantinescu atacă dur vechea conducere – Angela Toncescu, preşedintele CSA.

Problemele industriei asigurărilor au fost tratate cu superficialitate de autoritatea de reglementare, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), afirmă candidatul PDL la şefia instituţiei, Cristian Constantinescu, potrivit “Ziarului Financiar”.

În opinia sa, legislaţia primară din domeniul asigurărilor necesită modificări, inclusiv cea legată de asigurarea obligatorie a locuinţelor.
"Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale, care emite poliţele obligatorii pentru locuinţe, este o societate în faliment din punct de vedere tehnic", a adăugat Constantinescu.

Fostul şef al Allianz-Ţiriac susţine că mai multe societăţi de profil sunt în stare de insolvenţă, însă nimeni din conducerea CSA nu şi-a asumat curajul să semneze "certificatul de deces" al acestora.

"Faptul că acţiunile de control ale CSA nu au fost eficiente a dus la decredibilizarea instituţiei şi, astfel, la menţinerea industriei asigurărilor la un nivel sub potenţialul ei de dezvoltare", a mai spus Constantinescu.

Lupta crâncenă pentru şefia CSA

Actualul preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), Angela Toncescu, şi Cristian Constantinescu, fostul director al Allianz-Ţiriac, sunt candidaţii la alegerile pentru şefia CSA.

Miza funcţiei este una enormă. Viitorul preşedinte va controla o piaţă de peste 2 miliarde de euro, precum şi Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID), cel care încheie şi centralizează toate poliţele obligatorii de asigurare a locuinţelor.

Văzuţi din afara sistemului de asigurări, cei doi contracandidaţi par nişte persoane extrem de diferite. Angela Toncescu este recunoscută pentru răceala în comunicarea cu presa. De cealaltă parte, Cristian Constantinescu a oferit, de-a lungul timpului, o serie de declaraţii extrem de acide, sugerând chiar iminenţa unor falimente de asigurători în România.

Antipatia marilor companii de asigurări i se trage însă de la criticile la adresa înfiinţării PAID, despre care Constantinescu a afirmat că a fost gândit în folosul actualei conduceri a CSA. Desemnarea preşedintelui CSA se va face în cadrul Comisiilor de buget-finanţe ale celor două Camere urmând ca propunerea să fie votată în Parlament.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite