Creşterea slabă a economiei germane determină scăderea burselor şi a monedei europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germania a anunţat astăzi o creştere economică extrem de modestă de 0,1%, faţă de estimările care indicau anterior un avans de 0,5%, ceea ce readus pesimismul pe pieţele financiare europene.

Germania este cea mai mare putere economică a Uniunii Europene, astfel că evoluţia indicatorilor săi financiari afectează comportamentul investitorilor.

Indicele FTSEurofirst 300 a scăzut cu peste 1%, iar pe piaţa din Asia-Pacific, MSCI a pierdut 0,3%, după anunţul biroului de statistică de la Berlin, transmite Reuters.

Preţul petrolului este în coborâre cu 0,9%, iar indicele S&P GSCI al mărfurilor scade cu 0,6%.

Preţurile futures pe indicele Standard & Poor's 500 al bursei de la New York sunt în scădere cu 0,7% după o revenire de trei zile, relatează Bloomberg.

Cotaţia monedei europene a scăzut atât faţă de francul elveţian, cât şi în comparaţie cu dolarul, adâncind astfel declinul de ieri. Faţă de franc a pierdut 0,8%, iar faţă de dolar, 0,4%.

Francul elveţian a fost o monedă spre care s-au îndreptat cu încredere investitorii în această perioadă de turbulenţe financiare.

Aurul, un alt activ de rezervă care a avut o performanţă foarte bună în acest an, a crescut cu aproximativ jumătate de procent.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite