Creşterea reală a salariului va fi de 6,5% în 2007

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câştigul salarial real va creşte în 2007 cu 6,5%, ca urmare a reducerii cotei de impozitare şi a reducerii nivelului inflaţiei, a anunţat, ieri, vicepremierul Bogdan Pascu, în cadrul unei

Câştigul salarial real va creşte în 2007 cu 6,5%, ca urmare a reducerii cotei de impozitare şi a reducerii nivelului inflaţiei, a anunţat, ieri, vicepremierul Bogdan Pascu, în cadrul unei întrevederi cu membrii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional.
Conform Comisiei Naţionale de Prognoză, salariul mediu brut va creşte, în 2007, cu 12,4%, în timp ce salariul mediu net va înregistra o creştere de 11,8%. Practic, în 2007, salariul mediu brut va fi de 1.270 lei, în timp ce salariul mediu net va fi de 948 lei.
Potrivit Comisiei Naţionale de Prognoză, până în 2010 salariul mediu brut va creşte cu peste 400 lei, urmând să ajungă la 1.670 lei, faţă de 1.130 lei/lună în acest an, iar cel net va creşte cu 422 lei, urmând să ajungă la 1.260 lei pe lună.
În politica salarială, creşterea remuneraţiilor se corelează cu o reducere a ratei şomajului, care a ajuns la 5,1% în primul semestru al anului, a arătat vicepremierul Pascu membrilor delegaţiei FMI. Cele două performanţe se axează pe implementarea mai eficientă a politicilor de ocupare a forţei de muncă şi pe creşterea productivităţii.
Discuţia cu delegaţia FMI a mai vizat politica energetică şi evoluţia principalilor indicatori macroeconomici. Astfel, a fost evidenţiat ritmul de creştere a Produsului Intern Brut, de 7,4% în semestrul I al anului, cel mai ridicat din ultimii ani, precum şi creşterea rapidă a volumului investiţiilor, care au contribuit la creşterea economică. În ceea ce priveşte politica energetică, ministrul de stat a amintit că se are în vedere listarea la Bursă a companiei Transgaz, Ministerul Economiei şi Comerţului lansând deja procesul de selecţie a firmei de intermediere pentru oferta publică iniţială.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite