Creşterea economică, generată de consum şi explozia creditului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consumul în plină ascensiune şi explozia creditului, pe fondul diversificării produselor bancare, au contribuit la creşterea economică din ţara noastră, consideră experţii Băncii Europene

Consumul în plină ascensiune şi explozia creditului, pe fondul diversificării produselor bancare, au contribuit la creşterea economică din ţara noastră, consideră experţii Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare.
Una dintre consecinţele creşterii creditului din România şi Bulgaria a fost continuarea majorării deficitelor de cont curent, cu o medie de 10,3% din PIB în 2004 şi 9% în 2005. Potrivit raportului anual realizat asupra ţărilor din Europa de Sud-Est, investiţiile în România au continuat trendul ascendent, datorită apropierii momentului aderării la Uniunea Europeană. Principalul magnet pentru investiţiile străine l-au reprezentat ratele dobânzilor la credite, care s-au redus drastic. Totuşi, raportul apreciază că, deşi climatul de afaceri s-a dezvoltat, există încă obstacole în desfăşurarea activităţii economice, mai ridicate decât în Europa centrală. Nivelul corupţiei a scăzut în regiune, însă mediul economic este îngrijorat cu privire la calitatea sistemului juridic.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite