Crescătorii de păsări: Preţul ouălor ar trebui să scadă în a doua parte a lunii martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţul ouălor ar trebui să scadă în a doua jumătate a lunii până la nivelul mediu din luna februarie, deoarece deficitul de pe piaţă va fi acoperit, se arat într-un comunicat emis astăzi de Uniunea Naţională a Crescătorilor de Păsări din România (UNCPR).

În primele două luni ale anului existat un deficitde 30 de milioane de oruă pe piaţă, adică 12% din necesar, rezultat aproape integral din reducerea importurilor.

Din cauza deficitului, preţurile de vânzare la poarta fabricii au crescut până la 0,5 lei pe ou începând din 27 februarie, faţă de un nivel mediu de 0,39 lei pe parcursul luni.

La scumpire a contribuit însă şi viscolul, care a împiedicat aprovizionarea magazinelor şi a dus la epuizarea stocurilor. Refacerea stocurilor în magazine a crescut cererea pe o perioadă scurtă.

În lunile martie şi aprilie pe piaţa românească va exista un surplus de 30 de milioane de ouă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit documentului.

„Din cifrele de mai sus rezultă că în partea a doua a lunii martie, în mod normal, preţurile ar trebui să coboare la nivelul mediu din februarie“, se arată în comunicat.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite