Creditul de stat s-a dublat, cel privat scade. Cum comentaţi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimele date anunţate de Banca Naţională a României (BNR) arată că soldul creditului acordat firmelor şi populaţiei a scăzut în luna februarie, faţă de ianuarie, cu 0,1%, până la nivelul de 199,16 miliarde de lei. Soldul creditului neguvernamental consemnează, astfel, cea de-a patra scădere consecutivă raportată la luna anterioară. De cealaltă parte, creditul guvernamental a crescut faţă de ianuarie cu 2,7%, la 509,2 miliar

Pentru firme şi populaţie, creditul în lei s-a redus cu 1%, iar cel în valută exprimat în lei a urcat cu 0,6% în februarie faţă de ianuarie 2010, potrivit BNR. Faţă de aceeaşi lună a anului trecut, scăderea a fost mai accentuată, împrumuturile acordate fiind cu 3,7% mai mici, pe seama diminuării cu 5,1% a componentei în lei şi a scăderii cu 2,8% a componentei în valută exprimată în lei.
"În ceea ce priveşte creditele acordate în lei, scăderea de 0,3% la finanţările acordate firmelor a compensat reducerea mai accentuată care a avut loc la împrumuturile populaţiei, de 1,7% faţă de ianuarie", arată BNR.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite