Cotaţiile acţiunilor Transelectrica s-au apreciat peste media pieţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valoarea totală a tranzacţiilor la BVB a fost de 45,9 milioane de lei noi, la un volum de peste 60 milioane de acţiuni

Sedinţa de tranzacţionare de ieri s-a caracterizat prin creşteri ale cotaţiilor pe toate palierele bursei, cei trei indici încheind pe plus. Cele mai lichide acţiuni s-au apreciat cu 0,14%, indicele BET Compozit a urcat cu 0,22%, în timp ce titlurile SIF au câştigat, în medie, 1,20%.
"Revenirea bursei a avut loc în condiţiile unei lichidităţi în uşoară creştere. Această evoluţie poate fi pusă, pe de o parte, pe seama scăderilor de curs din ultima perioadă care au atras, acum, mai mulţi cumpărători. Pe de altă parte, investitorii pot intra în piaţă şi în anticiparea creşterilor care au loc la fiecare început de an bursier", explică Alin Brendea, director de tranzacţionare al Prime Transaction.
În sectorul societăţilor de investiţii, cea mai mare creştere a fost înregistrată de titlurile SIF Moldova (SIF 2). Ultimul preţ de tranzacţionare pentru titlurile SIF 2 a fost, ieri, de 2,9300 lei/acţiune, în urcare cu 1,74%. Titlurile SIF Muntenia (SIF 4) au crescut cu 1,71%, până la 1,7800 lei/acţiune, iar titlurile SIF Oltenia (SIF 5) cu 1,28%, ajungând la 3,1700 lei/acţiune. "A fost o şedinţă de revenire pentru acţiunile SIF, situaţie similară şi pentru titlurile Transelectrica (TEL), care au înre-gistrat o evoluţie foarte bună, câştigând 3,45%", spune Brendea.
Acţiunile Petrom scad cu aproape 2%
În sectorul bancar, ieri a fost rândul acţiunilor BRD să crească. După scăderea de 2,16% din sesiunea anterioară, titlurile BRD au înregistrat un avans de 0,55%, încheind la preţul de 18,2000 lei/acţiune. În schimb, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au pierdut 0,50%. În sectorul petrolier, titlurile Petrom (SNP) au resimţit o depreciere de 1,72%, ajungând la 0,5700 lei/acţiune, în timp ce titlurile Rompetrol (RRC) au revenit pe o creştere uşoară, de 0,11%. Rompetrol s-a impus şi ca volum de tranzacţionare, cu 32,10 milioane de acţiuni rulate. În sectorul farmaceutic, titlurile Antibiotice Iaşi au închis la cursul zilei precedente, în timp ce acţiunile Biofarm au resimţit o scădere de 0,78%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite