Cotaţiile acţiunilor SIF cresc puternic pe final de an bursier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indicele BET-FI s-a apreciat cu 4,56% faţă de sesiunea de tranzacţionare precedentă

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a traversat, ieri, o şedinţă de creşteri susţinute în sectorul financiar, titlurile Societăţilor de Investiţii Financiare (SIF) înregistrând o apreciere medie de 4,56%. De fapt, întreaga piaţă a încheiat pe "verde", indicele BET urcând cu 0,55%.
"Se acumulase deja o energie foarte puternică la cumpărare, care a determinat creşterea pieţei în ansamblu încă din sesiunea precedentă. Ascensiunea de astăzi (n.red. - ieri) a fost una mai mare, caracteristică în fond şedinţelor în care au loc întoarceri de trend", explică Adrian Simionescu, directorul general al Finans Securities.
În sectorul societăţilor de investiţii, cea mai mare urcare a fost adjudecată de titlurile SIF Moldova (SIF 2). Ultimul preţ de tranzacţionare pentru acţiunile SIF 2 a fost ieri de 3,1100 lei/titlu, indicând o apreciere de 6,14% faţă de sesiunea anterioară. Titlurile SIF Oltenia (SIF 5) au câştigat 5,36%, încheind la cursul de 3,3400 lei/acţiune, iar cele ale SIF Transilvania (SIF 3) 4,17%, rămânând la pragul de 3,0000 lei/acţiune, după ce au atins un maxim de 3,0100 lei/acţiune. "Procentual, creşterile înregistrate sunt mari, însă trebuie să ţinem cont de faptul că preţurile de referinţă pentru acţiunile în discuţie se aflau la valori foarte mici", subliniază Simionescu.

SIF Transilvania a subscris la Blue Telecom
Tot ieri, SIF Transilvania a subscris în cadrul ofertei publice de vânzare iniţiate de CCC Blue Telecom Galaţi 1,2 milioane de acţiuni, la preţul de 2,5 lei/acţiune. Toate acţiunile lichide au avut o evoluţie bună. În sectorul bancar, titlurile BRD s-au scumpit cu 1,65%, până la 18,5000 lei/acţiune, în timp ce acţiunile Băncii Transilvania (TLV) au rămas la cursul zilei precedente, de 0,9950 lei/acţiune. După ce au crescut cu peste 3% în sesiunea de miercuri, acţiunile Transelectrica (TEL) au luat un avans de 3,03%, până la nivelul de 34,0000 lei/acţiune. În sectorul petrolier, acţiunile Rompetrol (RRC) au generat un volum de 61,6 milioane de acţiuni şi au încheiat pe o creştere cu 1,32%, la 0,0918 lei/titlu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite