Corupţia în UE, cât PIB-ul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corupţia rămâne o problemă majoră în ţările Uniunii Europene, ba chiar se pare că a crescut în ultimii trei ani, conform sondajului Eurobarometru publicat ieri de Comisia Europeană.

Potrivit documentului, corupţia „costă" Uniunea Europeană 120 de miliarde de euro, nivel apropiat de Produsul Intern Brut al României, care s-a ridicat la 122,7 miliarde de euro în 2011.  

Aproape trei sferturi dintre europeni continuă să considere corupţia drept o problemă gravă şi sunt de părere că ea este prezentă la toate nivelurile de guvernare, se arată într-un comunicat emis de Executivul Uniunii Europene şi citat de portalul caleaeuropeana.ro. Opt procente dintre respondenţi afirmă că li s-a cerut sau sugerat să dea mită în ultimul an. „Observăm cu dezamăgire că rezultatele concrete în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei în Uniunea Europeană rămân nesatisfăcătoare. De câte ori nu am spus că a venit timpul să acţionăm?", a declarat Cecilia Malmström, comisarul european pentru Afaceri Interne. „Cetăţenii europeni se aşteaptă la măsuri decisive din partea guvernelor naţionale. Ar cam fi timpul ca acestea să fie adoptate", a adăugat aceasta. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite