Corupţia din mediul de afaceri, la cote alarmante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Este suficient să te plimbi un pic prin Bucureşti ca să-ţi dai seama cât de corupt este mediul de afaceri din România", spune Steven van Groningen, preşedintele Consiliului Investitorilor Străini din România (FIC).

Organizaţia, care reuneşte 130 de companii străine, a recomandat Guvernului un set de măsuri pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri.

Pe lângă relaxarea fiscală şi urgentarea absorbţiei fondurilor europene (măsuri pe care le propun toţi economiştii în această perioadă, iar Guvernul continuă să le ignore), FIC atrage atenţia că, în mediul de afaceri, corupţia a atins niveluri alarmante.

„România este văzută ca având un mediu mai corupt decât în alte ţări, ceea ce are un impact negativ asupra percepţiei investitorilor. E important să arătăm că facem eforturi să schimbăm asta", a afirmat Groningen.

„Pentru a creşte volumul de investiţii în România, Guvernul trebuie să depună eforturi sporite pentru a elimina conduita imorală, precum darea şi luarea de mită sau orice alt act de corupţie", se arată în capitolul „Etica în afaceri" din „Cartea Albă 2011" lansată astăzi de FIC.

Chiar dacă scopul afacerilor este obţinerea profitului, acest lucru nu poate fi o scuză pentru ignorarea normelor, valorilor şi standardelor de viaţă ale cetăţenilor, mai spune documentul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite