Corupţia din energie: vicepreședintele ANRE este arestat pentru 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreședintele Agenției Naționale de Reglementare în Energie Eugen Georgescu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, după ce Tribunalul București (TB) a admis, joi, propunerea procurorilor secției de urmărire penală și criminalistă din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). El este anchetat în legătură cu împrejurările care au făcut posibilă explozia de la Sighetu Marmaţiei.

Decizia Tribunalului București poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Eugen Georgescu a fost reţinut, miercuri, în dosarul exploziilor de la Sighetu Marmaţiei.

Procurorii îl acuză pe vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE) de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, instigare la fals în înscrisuri oficiale şi ucidere din culpă.

Potrivit procurorilor, Eugen Georgescu, în calitate de director general al Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energie, respectiv şef al Departamentului control şi protecţia consumatorilor având atribuţii de serviciu constând în organizarea, coordonarea şi verificarea rapoartelor privind controalele efectuate de către agenţii A.N.R.E. din teritoriu, şi-a îndeplinit cu ştiinţă în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu.

Eugen Georgescu este, deci, acuzat că nu a luat măsurile prevăzute de lege și propuse de agenții constatatori, referitoare la suspendarea licențelor și autorizațiilor firmei SC BERG SISTEM GAZ, cu toate că acesta a fost sesizat în repetate rânduri de agenții din teritoriu, care au efectuat controale la această firmă cu privire la neregulile grave constatate.

„Cu toate acestea, în cursul lunii iunie 2008, Georgescu Eugen a cerut subordonatului său, agentul constatator P. A., să modifice raportul de inspecţie, în sensul eliminării măsurilor referitoare la suspendarea licenţelor şi autorizaţiilor eliberate pentru SC BERG SISTEM GAZ SA.

Îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu trecute în fişa postului numitului GEORGESCU EUGEN, a creat condiţiile favorizante pentru continuarea activităţii de proiectare, execuţie şi distribuţie a gazului metan de către inculpata SC BERG SISTEM GAZ SA, în municipiul Sighetu-Marmaţiei, cu toate că această firmă nu îndeplinea mai multe condiţii minime necesare derulării acestui tip de activitate, având drept efect mediat, producerea celor două explozii", se mai arată în comunicatul Parchetului.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite