Corecţii pe burse şi curs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corecţiile de pe bursele europene s-au resimţin în ultimele două zile şi pe Bursa de la Bucureşti (BVB), iar temerile investitorilor privind situaţia Greciei au slăbit leul.

După ce cotaţiile BVB au scăzut marţi, în medie, cu 4,45%, ieri, la prânz, acestea pierdeau 3,2%. Corecţiile au fost influenţate şi de ieşirea unui investitor de pe piaţă, care vinde pachete mari de acţiuni.

„Se pare că este şi un investitor mai mare care vinde, pentru că s-au tranzacţionat volume mari de acţiuni atât ieri, cât şi astăzi (n.r. - marţi şi miercuri)", a declarat Gabriel Morariu, broker la BT Securities, potrivit Mediafax.

Corecţii au înregistrat şi acţiunile scietăţilor de investiţii financiare (BET-FI). Ieri, la ora 13.30, BET-FI înregistra o scădere cu 2,9%, după corecţia de 5% din ziua precedentă.

Şi cursul de schimb leu/euro a pierdut teren ieri, pe fondul temerilor investitirilor străini asupra situaţiei Greciei. Banca Naţională a României a anunţat pentru astăzi un curs de schimb de 4,1492 lei/euro, cu 1,4 bani peste nivelul din ziua precedentă. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite