Preşedintele UGIR-1903: Există discuţii despre un nou acord stand-by cu FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Cezar Corâci, preşedintele UGIR-1903, participant la întrunirea FMI-patronate a spus că există discuţii despre un nou acord stand-by cu FMI, iar alocarea de fonduri pentru cogarantarea finanţărilor UE ar fi singurul motiv pentru care Fondul ar accepta depăşirea ţintei de deficit bugetar (6,8% din PIB).

"Franks (n.red. şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional în România ) a recunoscut că există discuţii (...). Da, da, inclusiv un împrumut, dar vor fi şi măsuri care să stimuleze economia, după ce va fi rezolvată problema deficitului", a spus Corâci, după o întâlnire cu reprezentanţii FMI. El a precizat că nu s-a vehiculat o cifră privind valoarea împrumutului care ar putea fi contractat, dar în schimb au fost anunţate domenii prioritare pentru investiţii, acestea vizând plata arieratelor, fondurile europene şi investiţiile publice.

Jeffrey Franks a declarat luni că FMI va avea, "la un moment dat", discuţii cu Guvernul despre modul în care va fi continuată relaţia cu instituţia financiară internaţională. El a spus că Executivul şi-a arătat interesul pentru o nouă colaborare. Astăzi, el a precizat că acum discuţiile despre un nou acord sunt "premature", iar parametrii vor fi analizaţi "la un moment dat".


Posibilitatea încheierii unui nou împrumut, după încheierea actualului acord, în primăvara anului viitor, a fost anunţată de preşedintele Traian Băsescu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite