Copos sfătuieşte exportatorii să folosească instrumentele economice derivate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul George Copos a sfătuit exportatorii să-şi mărească productivitatea şi competitivitatea pentru a nu fi afectaţi de eventualele consecinţe negative care pot apărea în urma

Vicepremierul George Copos a sfătuit exportatorii să-şi mărească productivitatea şi competitivitatea pentru a nu fi afectaţi de eventualele consecinţe negative care pot apărea în urma măsurilor dure luate de BNR. "Trăim într-o economie de piaţă şi numai astfel putem rezista. BNR a folosit pârghiile pe care le are la dispoziţie, dar nu poate controla cursul de schimb, că altfel ne întoarcem înainte de 1989", a spus George Copos.
Omul de afaceri a subliniat şi faptul că exportatorii români încă nu folosesc instrumentele pe care el s-a chinuit să le promoveze. "Am mărit capitalul Eximbank de la 27 la 198 de milioane de euro pentru a sprijini exportatorii care au nevoie de credite cu dobândă mică, am permis firmelor să facă plăţi în valută pe teritoriul României, am introdus nettingul şi headgingul.
Oamenii de afaceri trebuie să se obişnuiască să folosească aceste instrumente economice derivate", ne-a zis Copos. Vicepremierul a mai afirmat că acum încearcă să caute soluţii pentru atragerea mai multor investitori străini în România pentru că o altă problemă a firmelor mici şi mijlocii este retehnologizarea. "Fără productivitate, competitivitate şi tehnologii noi nu vom putea face faţă competiţiei din Uniunea Europeană", a conchis George Copos.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite